Fii și tu susținătorul dezvoltării durabile a comunității din care faci parte!

Te rugăm să direcționezi 2% din impozitul pe venit pentru susţinerea programelor educative și proiectelor de dezvoltare durabilă pe care își propune să le implementeze organizația noastră!

 

Dacă te-ai săturat și tu de proiecte care au ca scop doar asistarea socială trecătoare a persoanelor defavorizate din comunitatea din care faci parte, fără un plan de integrarea a acestora în societate pe termen lung, te rugăm să ne ajuți cu această contribuție, să câștigăm și să implementăm proiecte de educare și de integrare/reintegrare a persoanelor devaforizate în societate.

 

Ne propunem să facem acest lucru, la început, prin oferirea de cursuri pentru aceste persoane, în vederea încadrării acestora în muncă. Apoi, intenționăm să menținem legătura cu aceste persoane permanent. prin implicarea lor în programe de coaching în cadrul cărora să beneficiez de sprijin constant din partea membrilor asociației noastre. Ulterior, ne propunem să dezvoltăm un centru de incluziune socială, unde să continuă să furnizăm cursuri necesare acestor persoane, cursuri din ce în ce mai diversificate, dar și unde cazurle noastre de succes să se poată implica pentru a ajuta la rîndul lor, prin prisma experientei personale, alte persoane care se află în situația lor inițială. Pe termen lung, ne propunem ca organizația noastră și acest centru de incluziune socială să dezvolte și să susțină întreprinderi sociale unde să poată fi angajate aceste persoane.

 

În câteva cuvinte vă rugăm să investiți în dezvoltare durabilă și reabilitare socială și să urmăriți punerea în aplicare a acestor proiecte.

Direcționarea a 2% din impozitul pe venit este o modalitate extraordinară prin care orice persoana care a obținut venituri salariale sau din alte surse poate contribui la dezvoltarea unui proiect al unei organizații non-profit. Conform codului fiscal, orice contribuabil poate direcționa 2% din impozitul pe venit plătit statului, către o organizație non-guvernamentală. Această sumă nu reprezintă o sponsorizare sau donație, ci este o parte a impozitului pe venit deja achitat, care, în lipsa redirecționării, ar rămâne la dispoziția statului. Suma redirecționată este virată organizației automat, de către stat.

Pentru a direcționa 2% din impozitul pe venit, te rugăm să completezi formularul de mai jos, după caz:

a)    Dacă ai obținut în anul 2016 numai venituri din salarii trebuie să completezi
FORMULAR 230

b)    Dacă ai obținut în anul 2016 (și) venituri din alte surse în afara salariului (drepturi de autor, cabinet individual, PFA, cedarea folosinței bunurilor etc.) trebuie să completezi
FORMULAR 200

 
Trebuie completată rubrica datele de identificare (pct. I) și semnătura contribuabilulu (stânga jos în pagină). Restul rubricilor nu sunt obligatorii pentru formulare tipizate de mai sus care au incluse deja datele organizației.

Atenție! Suma nu trebuie calculată de tine. Aceasta va fi calculată de către ANAF.

Depuneți formularul direct sau trimiteți-l prin poștă cu scrisoare recomandată, la Administrația Finanțelor Publice a localității de domiciliu. Dacă agenda ta este foarte încărcată, trimite-ne un email la adresa contact@proiectepentrucomunitate.ro  vom identifica împreună cea mai bună soluție.

Pentru mai multe informații te rugăm să ne contactezi la email mihai@proiectepentrucomunitate.ro / telefon +4 0723 38 53 43.

P.S. Dacă dorești să sprijini proiectele noastre și în alt mod, în plus față de direcționarea a 2% din impozitul pe venit, găsești mai jos datele noastre pentru donații:
Denumire entitate nonprofit: ASOCIATIA PROIECTE PENTRU COMUNITATE
Cod de identificare fiscală: 36318162
Cont bancar (IBAN): RO07BTRLRONCRT0350063801, deschis la Banca Transilvania.

Mai mult, dacă vrei să te implici activ în proiectele noastre, te rugăm să ne urmărești pe Facebook: https://www.facebook.com/ProiectepentruComunitate și să devii unul dintre voluntarii care contribuie la dezvoltarea durabilă a comunității din care face parte.

Iți mulțumim pentru sprijinul acordat și pentru că ai decis să fii un membru activ al societății, care contribuie la dezvoltarea durabilă a comunității din care face parte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *